Log hier in voor het overdrachtsformulier Alphen aan den Rijn.

Inloggen

Q Ik ben mijn inlognaam of wachtwoord vergeten, wat nu?

A Als je niet meer weet wat je inlognaam of wachtwoord is, stuur dan een mailtje naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en vermeld de naam van je locatie. De webbeheerder zal je dan een nieuw wachtwoord toesturen.

Q Als ik inlog krijg ik de melding: 'ongeldig teken', wat moet ik doen?

afbeelding 1

A De "ongeldige entry" of "ongeldig teken" verschijnt als je niet bent uitgelogd (althans, de internetbrowser dénkt dat je niet bent uitgelogd). 

Dit probleem ontstaat meestal als je niet uitlogt met het knopje "uitloggen" maar met het sluitvakje van je browser, of als je de computer uitzet zonder eerst uit te loggen en de browser te sluiten. Het is dus van belang altijd het knopje 'uitloggen' te gebruiken bij afsluiting van de website.

Voor nu is het allereerst belangrijk om weer 'in' de website te komen, door de geschiedenis van de browser te wissen en de onthouden wachtwoorden en formulieren te wissen.

Dat kan in de internetbrowser. Deze stappen worden gedaan in de browser van FireFox. Het ligt eraan welke browser je gebruikt, maar het zal ongeveer vergelijkbaar zijn met onderstaande stappen. Ga rechtsboven bij 'opties' naar 'geschiedenis' (voorbeeld: afb. 1)

afbeelding 2In het menu geschiedenis kan je  klikken op 'recente geschiedenis wissen' en dan minstens de knoppen navigatie- & downloadgeschiedenis, formulier- & zoekgeschiedenis, cookies, buffer en actieve aanmeldingen aanvinken.

Bij "te wissen tijdsperiode" kunnen jullie een zo lang mogelijke periode aanklikken.

Daarna klikken op Nu wissen. (voorbeeld: afb. 2)

Alle voorgaande informatie is nu gewist - en nu kan je weer inloggen op de website, met het al bestaande wachtwoord. 

En dan is het in het vervolg van belang om met de 'uitloggen'-knop de website goed af te sluiten.

end faq

Gebruik website

Q Als ik het formulier afsluit en de website weer open, is de informatie niet bewaard gebleven, hoe kan dat?

Vanaf 5 oktober 2017 is er een nieuwe manier om de formulieren tussentijds op te slaan.
Lees de handleiding hier.

Q Hoe geven ouders toestemming voor de overdracht van de gegevens van hun kind?

A Ouders geven toestemming door mondeling toe te zeggen aan jou dat het goed is dat de gegevens worden overgedragen. Zij hoeven hiervoor niet te tekenen. Je kan natuurlijk zelf een papieren versie van het formulier laten tekenen als bewijsstuk en deze zelf bewaren. Dat is echter niet noodzakelijk.

end faq

Verzenden formulier

Q De school waaraan ik wil overdragen staat er niet bij, hoe kan dat?

A Alleen de scholen in Alphen aan den Rijn zijn op dit moment aangesloten bij de overdracht. Als je een kind wil overdragen naar een school buiten Alphen aan den Rijn, volg dan onderstaande stappen.

De scholen voor Speciaal Basisonderwijs zijn niet opgenomen in overdrachtalphenaandenrijn.nl. Als een kind naar het speciaal basisonderwijs gaat, doorloop je een ander traject met ouders waardoor op het moment dat het kind naar school gaat, het formulier al niet meer relevant is.

Q De school waaraan ik wil overdracht staat er niet bij, wat nu?

A Wil je een kind overdragen naar een school buiten Alphen aan den Rijn? Dan kan je de papieren overdracht per post versturen aan de school waar het kind heen gaat, door het ingevulde formulier te printen en te versturen.

 

end faq